1. Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την παράδοση της παραγγελίας του εφόσον αυτή δεν έχει παραδοθεί στην συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφορών. Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί προς παράδοση, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία επιστροφών.

2. Επιστροφές και αλλαγές μη ελλαττωματικών προϊόντων

Αν ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος με την αγορά του, λόγω παραδείγματος χάριν επιλογής λάθος μεγέθους, μπορεί να ζητήσει αλλαγή του προϊόντος με ένα άλλο της αρεσκείας του ή επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλλε για την αγορά. Το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να αποστέλλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@charizani.com εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Το μη ελλαττωματικό προϊόν θα πρέπει να αποστέλλεται στην εταιρεία μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών επιλογής του πελάτη και με δική του χρέωση. Το μη ελλαττωματικό προϊόν θα πρέπει κατά την παραλαβή του από την εταιρεία μας να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, να μην έχει ορατά σημάδια χρήσης και να μη λείπουν αντικείμενα ή αξεσουάρ από την αρχική συσκευασία. Δεν πρέπει να έχει φορεθεί, να έχει υποστεί αλλαγές ή να έχει πλυθεί και οι ταμπέλες πρέπει να παραμένουν πάνω στο προϊόν.

Η επιστροφή χρημάτων ή η αποστολή άλλου προϊόντος της αρεσκείας του πελάτη θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης μαζί του, μετά την παραλαβή του μη ελλαττωματικού προϊόντος στην έδρα της εταιρείας.

Προσοχή: Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές σε προϊόντα που κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας σε ειδικές διαστάσεις (στα μέτρα σας) ή είναι σαφώς εξατομικευμένα (π.χ. όνομα, κείμενο κτλ).

3. Επιστροφές και αλλαγές ελλαττωματικών προϊόντων

Αν ο πελάτης διαπιστώσει κατά την παραλαβή ότι το προϊόν που παρήγγειλε είναι ελλαττωματικό μπορεί να ζητήσει αλλαγή του προϊόντος με ένα ένα ίδιο μη ελλαττωματικό ή επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλλε για την αγορά. Το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να αποστέλλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@charizani.com εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του.

Το ελλαττωματικό προϊόν θα πρέπει να αποστέλλεται στην εταιρεία μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών με χρέωση της εταιρείας μας. Το μη ελλαττωματικό προϊόν θα πρέπει κατά την παραλαβή του από την εταιρεία μας να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε από τον πελάτη και να μη λείπουν αντικείμενα ή αξεσουάρ από την αρχική συσκευασία. Δεν πρέπει να έχει φορεθεί, να έχει υποστεί αλλαγές ή να έχει πλυθεί και οι ταμπέλες πρέπει να παραμένουν πάνω στο προϊόν.

Η επιστροφή χρημάτων ή η αποστολή προϊόντος αντικατάστασης θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη μετά την παραλαβή του μη ελλαττωματικού προϊόντος στην έδρα της εταιρείας.